Szeglemezes szerkezetek másképp - Ami a tetőt illeti

Updated: Mar 30

Mert az otthonunk lezáró fedő,

nem mindegy milyen tető.

Nem minden tető menő,

Belattival precíz és terhelhető.


A visszatérő kérdés: Megéri szeglemezes tetőt választani?


Egyértelműen igen. Azért fogtunk bele, mert hisszük és tudjuk, a mai napig. Idehaza még mindig él a régi idők berögződése, miszerint a robosztus, vastag elemekből épült szerkezetek nyújtanak igazán biztonságos és időtálló fedelet. Ezzel szemben a szeglemezes technológia amerikából indult útjára az 1950-es években a rugalmasabb, gyorsabb gyártás és az egyre sokasodó igények kielégítése érdekében. Speciálisan e célra fejlesztett szoftver és mérnökök segítségével, pontos gyártástechnológiával és a megfelelő szakemberekkel, kevesebb anyagfelhasználással - olcsóbban, okosabban, rugalmasabban és gyorsabban kivitelezhető tetőszerkezet. Összehasonlításunk segíthet eligazodni a részletekben.

Szeglemezes tető Nagymegyeren
Szeglemezes tető Nagymegyeren

Tető alá hozzuk


A legkissebb is számít, így családi házak, középületek, óvodák, sportcsarnokok, ipari- és mezőgazdasági létesítmények tetőszerkezetének kivitelezése is szerepel a referenciamunkáink közt. Legfőbb tapasztalatunk elsősorban az évek nyújtják, melyek alkalmat adtak a fejlődésre, a szakmai szemlélet elmélyítésére és rávilágítottak a lehetőségeinkre, amit most alaposan ki is használunk.

Válallatunk igazgatói okleveles építőmérnökként az aktuális feladatok műszaki értelmezésén és professzionális megoldásán túl nagy hangsúlyt helyeznek arra, hogy hasznos értéket nyújthassanak ügyfeleink számára.
Elkészült rácsos tartók szállításra várva


A tető a legjobb része


A tető olyan, mint két ember kapcsolata.

Hat rá az erő, kényszerek, terhelések, mégis egyensúlyban kell maradnia.

Ahogy egy családnak, úgy a tetőnek is ki kell állnia az idő próbáját. Ezért adjuk bele a legjobb tudásunk, a legjobb alapanyagokat és a legmodernebb gyártástechnológiát. A kezdetektől a minőség és az ügyfél tehermentesítése, elégedettsége a legfontosabb prioritásunk. Nincs kifogás, a Belatti tető immár 26 éve kiállja az idő próbáját.

Tetőink ismertetőjegye a műszaki precizitás, a leghatékonyabban dimenzált szerkezetek az egyéni terhelési és egyéb feltételek tükrében, melyek megfelelően előkezelt és impregnált, legkiválóbb alapanyagkból épülnek.

Több, mint 3500 m²-t meghaladó gyártócsarnokunk

Innovatív BELATTI TETŐ - Újítunk és fejlesztünk szakadatlanul


Megéri, mert a legfőbb hozadékát ügyfeleink élvezik. Ez pedig nem más, minthogy még gyorsabban és pontosabban szolgáltatunk tetőt országszerte, a magyar és szlovák piacon egyaránt. Időközben számtalan fejlesztést megugrottunk már.

Legutóbb 2021-ben, a nyersanyagválság kellős közepén fogtunk újabb fejlesztésbe: a régióban egyedülálló, újonnan telepített gyártástechnológia egy több, mint 3500 m² alapterületű csarnokban kapott helyet.

A beruházás célja az ügyfelek igényeinek gyors és precíz kiszolgálása volt, így jelenleg akár egy hét leforgása alatt is tető alá hozzuk az egyéni elképzeléseket.A világ legrégebb óta használt MiTek szeglemeze, a fába sajtolás folyamata előtt

A JIG rendszer, lézerek és az automata cnc prés

Szerkezeteink méretpontosságát az EASY-JIG rendszer, vagyis a présasztalba szerelt automata mozgókorongok garantálják, melyek az összeállítani kívánt rácsos tartók kerületére állnak be. A rácsos tartók geometriáját, beleértve a fa elemeket és szeglemezeket mennyezeti lézer projektorok vetítik a présasztalra, pontosan meghatározva azok pozícióját. A CNC vezérelt automata prés a statikai tervekből kiolvasva ismeri fel a szeglemezek pozícióját, így kezelő nélkül, automata üzemmódban présel, a nyomóerő mértékét pedig a szeglemezek nagyságától és típusától függően állítja be.

Jelenleg a Kárpát-Medence legkorszerűbb és legpontosabb gyártójaként kivitelezünk tetőszerkezeteket országszerte. Ha szeretne korrekt, ingyenes árajánlatot kérni, írjon nekünk.