top of page

Természetesen. Fából.

TECHNOLÓGIA

DJI_0076_edited.jpg

A MUNKAFOLYAMATOK

tervezés

gyártás

szállítás

helyszíni szerelés

tető projekt statikai tervezési fázisa

TERVEZÉS

Minden folyamat első fázisa a tervezés és az épület bemérése. A terveket - egy külön erre a célra kifejlesztett - software-ben alkotják meg statikusaink az előírt szabványok viszonylatában, mely magában foglalja az elemek mennyiségével, típusával - és a szerkezet teherbírásával kapcsolatos előírásokat. 

RAKTÁRKÉSZLET

A gyalult, szárított és gépileg osztályozott C24-es faanyagot raktárban, megfelelő körülmények között tároljuk, azaz tető alatt, szabad légáramlást biztosítva. Mindig van felhalmozott száraz fűrészárunk ill. szeglemezeink, hogy gyorsan reagálni tudjunk az ügyfelek igényeire.

Fa gerendák tetőszerkezethez
szeglemezes tető összeállításának lépései

TECHNOLÓGIA I SZEGLEMEZEK

Cégünk a kezdetek óta hivatalos, minősített partnere az amerikai MiTek cégnek, amely a világ legnagyobb és legrégibb szeglemezeket gyártó, továbbá gyártó technológiát és statikai szoftvert fejlesztő vállalata. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy mindig a legjobb gyártógépek és statikai szoftverek álljanak rendelkezésünkre, valamint hogy kövessük az aktuális trendek kialakulását.

IMPREGNÁLÁS I MÉRETRE VÁGÁS

A fa a feldolgozást megelőzően előkezelésre kerül, mely során másfél-két órára elmerítjük az impregnációs folyadékban. Ez a rovar- és gombaölő oldat segít időtállóbbá tenni azt. Miután megkapta a megfelelő bevonatot, a fát félautomata fűrészgéppel feldaraboljuk. Ez egy számítógépes szoftver által vezényelt technológia, amely a statikusok által elkészített CNC-gépfájlokat olvasva állítja be az elemek pontos méretét. A gép minden egyes elemet automatikus jelöléssel is ellát, kiküszöbölve a manuális jelölés hibáinak lehetőségét. Az ollós adagolóknak és az automatizált méretbeállításnak köszönhetően a vágási sebesség óránként akár 150-200 elemet ér el.

szeglemezes gerendák méretre vágása
szeglemezes-teto-technologia

GYÁRTÁSI TECHNOLÓGIA

Gyártásunk Kárpát - medence LEGNAGYOBB, LEGKORSZERŰBB és LEGPONTOSABB gyártása. A több, mint 3500 m²-t meghaladó gyártócsarnok egy közel 8500 m²- es ipari telken helyezkedik el. Ide telepítettünk 2021-ben új gyártótechnológiánkat, amely a régióban EGYEDÜLÁLLÓ.

 A képen: MiTek által kifejlesztett Mark1 típusú automata prés, lézer projektorokkal, automata Easy-jig rendszerrel és automata kidobókkal. 

AUTOMATA PRÉS

CNC vezérelt présfej, amely a statikai tervekből kiolvasva felismeri a szeglemezek pozícióját, így kezelő nélkül, automata üzemmódban képes préselni. A nyomóerő nagyságát a szeglemezek típusától és nagyságától függően automatikusan állítja be.

LÉZER PROJEKTOROK

A rácsos tartók minden elemének geometriáját, beleértve a fa elemeket és szeglemezeket, a mennyezetre függesztett lézer projektorok vetítik a présasztalra, ezzel egyértelműen meghatározva a kezelők számára a tartók körvonalát és az elemek pozícióját. 

EASY-JIG RENDSZER

A présasztalba szerelt, automata mozgókorongok az aktuálisan összeállítani kívánt rácsos tartók külső körvonálára állnak be, kevesebb, mint 30 mp alatt, így ezzel eliminálják az esetleges méretbeli hibákat, tehát garantálják, hogy a rácsos tartó méretpontos lesz.

szeglemezes-technologia
szeglemezes-szerkezetek-szallitasa

SZÁLLÍTÁS

Tervezés során a statikai követelményeken kívül a szerkezet szállíthatóságát is figyelembe kell vennünk. Indokolt esetben, amikor a statikai követelmények nem teszik lehetővé a szerkezet feltagolását, annak érdekében, hogy az egyszerűen szállítható legyen, túlméretes szállítás is szóba jöhet.

HELYSZÍNI SZERELÉS

A szállítást követően a helyszínen az elemek beemelése daruval vagy hidraulikus karral történik, a konstrukció összeszerelését pedig több éves tapasztalattal bíró, iskolázott csapataink végzik. Egy családi ház esetében 2-3 napos összeszerelési idővel számolhatunk. Csapatunk az időközben felmerülő kérdéseket is gördülékenyen oldja, tartjuk a kiszabott határidőket. 

előregyártott tető
bottom of page