Természetesen. Fából.

TECHNOLÓGIA

DJI_0076_edited.jpg

A MUNKA FÁZISAI

tervezés

gyártás

szállítás

helyszíni szerelés

tető projekt statikai tervezési fázisa

TERVEZÉS

Minden folyamat első fázisa a tervezés és az épület bemérése. A terveket - egy külön erre a célra kifejlesztett - software-ben alkotják meg statikusaink az előírt szabványok viszonylatában, mely magában foglalja az elemek mennyiségével, típusával - és a szerkezet teherbírásával kapcsolatos előírásokat. 

RAKTÁRKÉSZLET

A gyalult, szárított és gépileg osztályozott C24-es faanyagot raktárban, megfelelő körülmények között tároljuk, azaz tető alatt, szabad légáramlást biztosítva. Mindig van felhalmozott száraz fűrészárunk ill. szeglemezeink, hogy gyorsan reagálni tudjunk az ügyfelek igényeire.

Fa gerendák tetőszerkezethez
szeglemezes tető összeállításának lépései

TECHNOLÓGIA

Cégünk a kezdetek óta hivatalos, minősített partnere az amerikai MiTek cégnek, amely a világ legnagyobb és legrégibb szeglemezeket gyártó, továbbá gyártó technológiát és statikai szoftvert fejlesztő vállalata. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy mindig a legjobb gyártógépek és statikai szoftverek álljanak rendelkezésünkre, valamint hogy kövessük az aktuális trendek kialakulását.

MÉRETRE VÁGÁS

A fa a feldolgozást megelőzően előkezelésre kerül, mely során másfél-két órára elmerítjük az impregnációs folyadékban. Ez a rovar- és gombaölő oldat segít időtállóbbá tenni azt. Miután megkapta a megfelelő bevonatot, a fát félautomata fűrészgéppel feldaraboljuk. Ez egy számítógépes szoftver által vezényelt technológia, amely a statikusok által elkészített CNC-gépfájlokat olvasva állítja be az elemek pontos méretét. A gép minden egyes elemet automatikus jelöléssel is ellát, kiküszöbölve a manuális jelölés hibáinak lehetőségét. Az ollós adagolóknak és az automatizált méretbeállításnak köszönhetően a vágási sebesség óránként akár 150-200 elemet ér el.

szeglemezes gerendák méretre vágása
rácsos tartók összeállítása préseléssel

GYÁRTÁS

Mennyezetre függesztett lézer projektorok rajzolják ki a présasztalra rögzített, összeillesztésre szánt elemek geometriáját, a rácsos tartó körvonalát, illetve a szeglemezek helyzetét. A tervek alapján szakembereink összeállítják a rácsos tartókat, majd a szeglemezeket a megfelelő pozícióban 30-50 tonnás nyomóerővel - belepréselik a fába.

SZÁLLÍTÁS

Tervezés során a statikai követelményeken kívül a szerkezet szállíthatóságát is figyelembe kell vennünk. Indokolt esetben, amikor a statikai követelmények nem teszik lehetővé a szerkezet feltagolását, annak érdekében, hogy az egyszerűen szállítható legyen, túlméretes szállítás is szóba jöhet.

tetőszerkezet szállítása a helyszínre
előregyártott tető

HELYSZÍNI SZERELÉS

A szállítást követően a helyszínen az elemek beemelése daruval vagy hidraulikus karral történik, a konstrukció összeszerelését pedig több éves tapasztalattal bíró, iskolázott csapataink végzik. Egy családi ház esetében 2-3 napos összeszerelési idővel számolhatunk. Csapatunk az időközben felmerülő kérdéseket is gördülékenyen oldja, tartjuk a kiszabott határidőket.