top of page

Nyeregtető lapostetővel kombinálva - vörösmajori iskola

Updated: Jan 28, 2022


Az ajánlat 2020 október közepén érkezett be hozzánk, mely a tetőszerkezet tervezését, gyártását és helyszíni állítását foglalta magába. A projekt valós megrendelése 2020 október végére datálható, az átadásra pedig 2020 november közepén került sor.


Jól kivehetőek a szegszalagok, melyek a konstrukció stabilitásért felelnek

A tetőszerkezet formája szerinti besorolás alapján nyeregtető, lapostetővel kombinálva. A rácsrudakat, melyek a belső falon támaszkodtak- a kihajlás ellen meg kellett támasztani, a tartók szarufáit duplázással kellett megerősíteni. Ahogy a képeken is jól kivehető,


a teljes konstrukció stabilitását szegszalagokkal, szélrácsokkal, andrásolással és egyéb merevítőkkel biztosítottuk be. Rakodótér kialakítására nem volt igény.

A megbízó a Római-katolikus egyház volt, a kivitelezésért pedig egy helyi vállalkozó volt felelős. Az átadás helyszíne Vörösmajor (Hviezdoslavov) volt. Az ügyfél azért választott bennünket, mert a többi, - általuk felkért cég statikailag bonyolultnak ítélte meg a szerkezetet, a rácsos tartók nagy mérete miatt pedig azok legyártása is kihívásnak bizonyult.



További technikai információk a projekttel kapcsolatban:

Tető alapterülete: 600 m2

Felhasznált faanyag mennyiség: 21 m3

Felhasznált szeglemez mennyiség: 900 kg

Tervezett héjazat típusa: A nyeregtetőn cserép, a lapos részeken bádogfedés

Rácsos tartók magassága: meghaladta a 3,2 m-t, sőt némelyik tartók 4,0 m-t is. Ennek ellenére ezeket egészben, felosztás nélkül gyártottunk és szállítottunk le, annak érdekében, hogy statikailag megfelelőbb megoldást kapjunk.


Időtartam: A statikai tervezés hossza 3 napot vett igénybe, a gyártás hossza 2 nap, míg a szerelés hossza 4 nap volt, amelyből 1,5 napig tartott az elemek feldaruzása.




Recent Posts

See All
bottom of page